Asbestsanering in kasteel Helmond vereist grote zorgvuldigheid

Op de zolderverdieping van kasteel Helmond was asbest aangetroffen. De gemeente heeft daarop besloten het kasteel te ontmantelen zodat snel kon worden gestart met onderzoek en sanering. SGS Search begeleidde de saneringswerkzaamheden door de inzet van een projectleider/DTA.

De projectleider van SGS Search was verantwoordelijk voor begeleiding en handhaving van het saneringsplan en het aanspreekpunt voor opdrachtgever en aannemer. Hij bewaakte het projectgerichte werkplan van de aannemer en zorgde dat alle werkzaamheden conform de geldende wet- en regelgeving worden uitgevoerd.

Kleefmonsters

Het asbest zat in de vloer tussen de eerste verdieping en de zolder. Het waren restanten van isolatie die oorspronkelijk om de verwarmingsleidingen zat. De sanering werd met grote zorgvuldigheid uitgevoerd, zodat de aantasting van de monumentale waarde van het kasteel tot een minimum beperkt bleef. Na afloop werd de zoldervloer minutieus gedemonteerd, gereinigd en genummerd. Dit was nodig om er zeker van te zijn dat ook de eventuele vezels tussen de naden en kieren van de houten planken werden meegenomen. De bouwkundig aannemer zorgde ervoor dat de vloer uiteindelijk weer in de oorspronkelijke staat werd teruggebracht.

SGS Search Laboratorium voerde de eindcontrole uit die voor alle zorgvuldigheid en onderbouwing van het opleveringsresultaat werd aangevuld met kleefmonsters. Hieruit bleek dat de ruimte weer veilig kon worden betreden.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan