Veilig en goedkoper asbest saneren met fibercover®

FiberCover® is de nieuwe innovatie op het gebied van asbestsanering. Het schuim is ontwikkeld om de asbestbron te bedekken tijdens de sanering om verspreiding van vezels in de lucht te minimaliseren of te voorkomen. Om veilig te werken met FiberCover® is het volgen van de training 'Saneren met FiberCover®' van SGS Search voor gecertificeerde personen verplicht.

Wat is FiberCover®?

Het synthetische schuimmiddel FiberCover® bedekt de asbestbron tijdens een sanering om verspreiding van vezels in de lucht te minimaliseren of te voorkomen. Deze deeltjes worden ingesloten in het schuim waardoor de uitstoot bij correct gebruikt tot nul wordt gereduceerd. Door de uitstekende eigenschappen van stof en vezelvulling kan FiberCover® worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan toepassingen. Saneren kan hiermee dus veiliger, sneller én goedkoper.

Eigenschappen van FiberCover®:

  • 100% Nederlands product
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Uitstekende, langdurige hechting
  • Volledig biologisch afbreekbaar
  • pH-neutraal
  • Verlaagt gezondheidsrisico’s
  • Inzetbaar bij zagen, boren, slijpen, hak- en breekwerk
  • Saneren zonder containment

Opleiding Saneren met FiberCover®

Voordat FiberCover® door de gecertificeerde personen toegepast mag worden, moet hij of zij de training ‘Saneren met FiberCover®’ volgen. Deze is te volgen bij SGS Search. Tijdens deze training krijgen cursisten informatie over de werking, de verschillende toepassingen en op welke veilige wijze FiberCover® gebruikt moet worden. De toepassingen zijn opgenomen in SMA-rt, wat betekent dat gebruikers volgens SMA-rt moeten werken. Het certificaat van deze training blijft drie jaar geldig.

Meer informatie

Voor meer informatie over FiberCover® kunt u terecht op www.fibercover.org.

Wilt u meer weten over de training Saneren met FiberCover®? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Gerrit Dijkhuis, Senior adviseur Opleidingen, via gerrit.dijkhuis@sgs.com of 06 518 46 619.