Search neemt asbestwerkzaamheden SGS over

Een team van ervaren asbestinspecteurs van SGS is in januari 2015 toegevoegd aan het inspectieteam van Search. Hiermee zijn direct alle asbest onderzoekswerkzaamheden (SC 540) van SGS ondergebracht bij Search, dat sinds 2014 onderdeel is van SGS.

Soepele integratie
De SGS-inspecteurs beschikken over jarenlange ervaring met asbestvraagstukken in de gebouwde omgeving, en in het bijzonder bij industriële organisaties. De integratie van de inspecteurs en de asbestwerkzaamheden binnen Search is daardoor vlot verlopen. Met de komst van de SGS-inspecteurs is de kennis en expertise van het inspectieteam van Search verder uitgebreid.

Krachtenbundeling
Search heeft ruim twintig jaar ervaring met asbestinventarisaties en eindcontroles in de Nederlandse markt. Door de krachten met SGS te bundelen, kan Search zijn marktleiderspositie verder versterken. Met een groei in capaciteit, een uitbreiding van het internationale netwerk en de instroom van kennis. Niet alleen op het gebied van asbest, maar ook als het gaat om aanvullende specialismen op het gebied van milieu- en veiligheidstechnisch onderzoek.

Certificaat
Met deze verschuiving van de asbestwerkzaamheden, komt het certificaat SC 540 van SGS te vervallen. Search beschikt uiteraard over het certificaat SC 540 om asbestinventarisaties uit te mogen voeren.

Lees meer over de overname van Search door SGS.

Gerelateerde diensten

Ruimtelijke onderbouwing

Projectontwikkelaars van binnenstedelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen op bebouwd terrein moeten voor…

Lees meer

Duurzaam bouwen

De bouwsector gebruikt 42% van alle eindige grondstoffen. Hier ligt dus een enorme kans voor een duurzame…

Lees meer

Duurzaamheid

Duurzaamheid is dé basis van een winstgevende organisatie. Organisaties overleven in de toekomst alleen als…

Lees meer