Seminar over de zin en onzin van materiaalpaspoorten

Op vrijdagochtend 4 oktober organiseert de Cradle to Cradle Bouwgroep een seminar & debat over materiaalpaspoorten voor architecten, ontwerpers, eigenaren, ontwikkelaars en bouwprofessionals bij Informatiecentrum Duurzaam Bouwen (IC DuBo) te Rotterdam.

C2C event

In aanloop naar een volledig circulaire economie in 2050 komen materiaalpaspoorten steeds vaker in beeld en het aantal bedrijven wat hierin investeert groeit. Materiaalpaspoorten hebben als doel om waarde te genereren door producten en materialen op verschillende niveaus in kaart te brengen en beschikbaar te maken voor de juiste partijen op het juiste moment. Daarnaast kunnen ze inzichten verschaffen in de bestanddelen van het materiaal en of deze gezond en veilig zijn. De hamvraag is of en welk materiaalpaspoort het juiste instrument is voor het ‘borgen’ van een circulair en een gezond bouwproject. In het seminar & debat delen bouwprofessionals en gastsprekers met elkaar kennis en ervaring en komen de voor- en nadelen van deze paspoorten aan bod.

Bijdragen worden geleverd door onder andere Madaster, EPEA, Circulair IQ, Cradle to Cradle Bouwgroep, Van Wijnen Bouw, Montea Vastgoed en ingenieursbureau Sweco .

Geïnteresseerden kunnen zich gratis online inschrijven via: https://c2cbouwgroep.nl/event/c2c-bouwgroep-c2c-materiaal-paspoorten/.