Search op Corporatiedag 2014

Volop ruimte voor discussie, het opdoen van nieuwe kennis en kans om te netwerken. De zesde editie van de Aedes Corporatiedag op 22 mei mocht op veel positieve reacties rekenen van bezoekers. Met als rode draad het thema Midden in de samenleving organiseerde de vereniging van corporaties de goedgevulde inspiratiedag. Search was er als hoofdsponsor de hele dag bij met een breed team van specialisten. Om bezoekers bij te praten op de stand en tijdens de workshop over de Woning-APK.

Van asbest tot energie

In de stand van Search konden de bezoekers terecht met vragen over woninginspecties. Van asbestinventarisatie tot brandveiligheid en energieprestatie. Vooral in het slim en efficiënt onderzoeken van woningen blijkt nog een wereld te winnen, lieten de adviseurs onder andere zien aan de hand van het gebouwenpaspoort.

 Search op de beursvloer

Van gebouwdata naar managementinformatie

Michel Baars (bedrijfsdirecteur) en Hans de Jong (Manager) van Search Ingenieursbureau vertelden in een workshop ook meer over efficiënter beheer van de woningvoorraad. Het idee? Gebouwdata alleen geeft geen informatie. Maar als je data uit verschillende bronnen slim met elkaar combineert, ontstaan nieuwe inzichten en handvatten om beter te sturen. Dezelfde informatie kan ook gebruikt worden om huurders inzicht te geven in hun woning. In de commerciële sector is hier al veel ervaring mee op gedaan. In de workshop zagen de deelnemers aan de hand van praktijkvoorbeelden welke kansen er liggen voor woningcorporaties. Van de workshop is een uitgebreid verslag gemaakt.

Workshop

Verder praten over deze onderwerpen?
Via het kennisplatform Gebouwen blijft u op de hoogte. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor een persoonlijk gesprek!