Search is geaccrediteerd Cradle to Cradle Assessor

Search Consultancy is door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute geaccrediteerd als General Assessor. Na een intensieve training zijn de consultants van Search bevoegd om ondernemers te begeleiden in het behalen van het Cradle to Cradle-certificaat voor hun producten.

Cradle to Cradle productcertificeringHet Cradle to Cradle-gedachtegoed helpt ondernemers om de kwaliteit van hun producten te verbeteren en hun producten intelligenter te ontwerpen. Door producten te ontdoen van schadelijke stoffen, kunnen de afzonderlijke materialen volledig worden hergebruikt óf worden teruggegeven aan de natuur. De kringloop wordt van tevoren gedefinieerd, zodat materialen niet verloren gaan. Cradle to Cradle combineert innovatie met kwaliteit, zodat ondernemers niet hoeven te kiezen tussen economische of ecologische vooruitgang.

Continue proces
Het Cradle to Cradle-certificaat wordt afgegeven door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. De assessor helpt een producent met het tot in detail onderzoeken van de productsamenstelling, om zo de kwaliteit van het product te bepalen. De Cradle to Cradle-productcertificering is een doorlopend proces: er wordt continue bekeken hoe een product intelligenter en duurzamer ontworpen kan worden. Met de bijbehorende stappen in de niveaus; Basic, Bronze, Silver, Gold en Platinum.

Logische stap
De grondleggers van het Cradle to Cradle-gedachtegoed, Michael Braungart en William McDonough, schreven de boeken Cradle to Cradle en The Upcycle. Deze uitgaven verschenen op initiatief van Search in het Nederlands. ‘We onderhouden een langdurige en warme relatie met de Cradle to Cradle-filosofie‘, vertelt Anne-Marie Rakhorst, algemeen directeur van Search. ‘De stap naar General Assessor is voor ons dan ook een logische. Verschillende praktijkcases in het binnen- en buitenland hebben aangetoond dat de Cradle to Cradle-productcertificering veel voordeel oplevert. Onze consultants zijn er klaar voor om bedrijven te helpen bij hun productinnovaties, om zo tot nog meer succesverhalen te komen.’

Cradle to Cradle® is een trademark van MBDC.