Inspiratiebezoek Franse overheid

Opnieuw een bijzondere groep internationale gasten in het Brabantse Heeswijk. Op donderdag 30 mei bezocht een afvaardiging van de Franse overheid het duurzame Search-kantoor. De delegatie, met o.a. Franse ministers, wilde graag horen en zien hoe Cradle to Cradle in de praktijk werkt.

Het bezoek gaf de hooggeplaatste gasten vooral inspiratie en informatie om in Frankrijk verder aan het thema te werken. Algemeen directeur Anne-Marie Rakhorst en bedrijfsdirecteur Udo Waltman verwelkomden het bezoek bij Search, presenteerden de kansen van Cradle to Cradle én gaven een rondleiding door het duurzame kantoorpand.

Wat brengt de Fransen hier?

Inspiratiebezoek Franse overheid

De Franse regering heeft een buitengewone interesse in de circulaire economie en Cradle to Cradle in het bijzonder. Enkele weken geleden sprak Udo Waltman al met de Franse ambassade over de mogelijkheid een bezoek te brengen aan Heeswijk. Niet alleen vanwege de bestaande kennis als uitgever van het Nederlandse boek van Michael Braungart en William McDonough, zeker ook vanwege de toepassing van de kennis in het gebouw en de onderneming. De afvaardiging wilde graag zelf van Anne-Marie Rakhorst en Udo Waltman horen hoe dit precies werkt. Het bliksembezoek is bedoeld als vooronderzoek: later dit jaar organiseert de Franse regering een Cradle to Cradle conventie.

Samenhang in aanpak duurzaamheid

Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de praktijk vertelden afwisselend Rakhorst en Waltman over de principes en successen van beide concepten. En lieten in en rond het kantoorgebouw zien hoe dit bij Search is toegepast. Ze eindigden hun verhaal met de projecten van de Eugène Janssen Foundation. Ook in de hulp aan plaatsen op de wereld die dat het hardst nodig hebben, is circulair denken geïntegreerd.

Op naar de volgende onderneming

Met veel nieuwe kennis en stof om over na te denken, vervolgde de delegatie haar reis. Op naar de volgende stop in de 2-daagse tournee door Nederland. Woensdag stonden Park 20|20 en een diner met Nederlandse ministers op het programma, donderdag ging de reis verder langs een aantal inspirerende ondernemers. Zoals het mooie bedrijf uit Waalwijk - Desso- die volop werken met het concept van Cradle to Cradle en de circulaire economie. Au revoir!