Syntrus Achmea en Search Ingenieursbureau introduceren nieuw duolabel energie op Nederlandse markt

PERSBERICHT 10 mei – Het Duolabel is nu al een succesvol instrument voor meer duurzaam rendement bij winkelvastgoed. In totaal werden de afgelopen maanden ruim 1300 winkelunits van Syntrus Achmea door Search onderzocht en voorzien van een energielabel en een gedetailleerd advies. Het unieke aan het duolabel? Huurders en gebouweigenaren krijgen beiden inzicht in wat zij kunnen doen om de energieprestaties te verbeteren. Maximale aandacht voor gebouw en inrichting. Dat loont.

Duolabel heeft meer rendement

Beide samenwerkingspartners hadden een duidelijk doel voor ogen. "Iedereen kent het officiële energielabel. Dat blijft voorlopig ook gewoon in deze vorm bestaan. Alleen vonden wij het belangrijk om nog meer winst uit het label te halen. We wisten ook hoe en dus bedachten we samen het duolabel", vertelt Michel Baars, bedrijfsdirecteur van Search Ingenieursbureau.

Concept nader bekeken

Als het gaat om het verduurzamen van gebouwen zijn vaak twee partijen betrokken, de verhuurder en de huurder. In het geval van winkelvastgoed is de gebouweigenaar verantwoordelijk voor het casco gebouw; de verhuurder voor de totale inrichting. Hierin schuilt het geheim van het duolabel, legt Michel Baars uit. "Het duolabel houdt rekening met beide partijen. Tijdens de beoordeling van de portefeuille van Syntrus Achmea brachten we voor beide partijen een afzonderlijk advies uit."

Advies op maat

De bedrijfsdirecteur vervolgt: "Om de meerwaarde van het duolabel te bewijzen, zijn we meteen in de praktijk aan de slag gegaan. Het duolabel is dus echt in de praktijk ontstaan en uitvoerig getest. Syntrus Achmea voorziet al haar huurders van een energieprestatieadvies op maat. Zo weet iedereen precies welke verbeteringen nodig zijn voor meer winst. De adviezen zijn eveneens direct uitvoerbaar. Deze aanpak is helder en werkt tijdbesparend."

Syntrus maakt duurzame ontwikkeling mogelijk

Syntrus Achmea Real Estate & Finance zet zich actief in om de vastgoedsector te verduurzamen. Bart van Dongen, technisch manager winkelbeleggingen bij Syntrus Achmea: "Als één van de grootste vastgoedbeleggers in Nederland nemen wij onze verantwoordelijkheid door te investeren in duurzaam vastgoed dat jarenlang meegaat, aantrekkelijk blijft en alternatief aanwendbaar is. Onder meer door het verbeteren van de milieuprestatie en/of het herbestemmen van vastgoed maken wij onze portefeuille toekomstbestendig. Het duolabel is tot stand gekomen door een goede samenwerking met Search en is een perfect middel om te komen tot de gewenste energiezuinige winkel, nu en in de toekomst. En nu is het goed om te zien dat ook andere partijen het duolabel gaan inzetten."