V & D roept Search uit tot Most Sustainable Partner 2011

AMSTERDAM– V&D heeft Search Ingenieursbureau uitgeroepen tot Most Sustainable Partner 2011. Met name de inspirerende manier waarop een onderwerp als duurzaamheid door het team van Search wordt uitgedragen en vertaald naar praktisch uitvoerbare acties wordt bijzonder gewaardeerd”, stelt CEO Mark McKeon. “De betrokkenheid, inzet en deskundigheid van het team van Search helpen ons vooruit. Het duurzaam ontwikkelen van onze organisatie levert ‘meervoudig voordeel’ op; het is goed voor het milieu, goed voor onze klanten en goed voor de onderneming.”

Search Ingenieursbureau is reeds een groot aantal jaren betrokken bij de renovatie van winkels van V&D. Vanuit het onderzoek, advies en projectmanagement dat ze in dat kader leveren kwamen ook zaken als energiebesparing en materiaalgebruik aan de orde. Search heeft bewezen in zeer korte tijd een goede impuls te kunnen geven aan ons duurzaamheidsbeleid”, aldus het jury-rapport van V&D. 

V&D is er in geslaagd het energieverbruik in de winkels de afgelopen jaren aanzienlijk te verminderen door het implementeren van een reeks aan energiebesparende maatregelen. De komende jaren zal er samen met Search en alle andere partners worden gewerkt aan het verder verduurzamen van installaties, werkwijzen en productaanbod. Ook bij nieuwbouw wordt al volop aandacht besteedt aan duurzaamheid. Zo is het nieuwe distributiecentrum dat op dit moment wordt gebouwd, een bijzonder duurzame ontwikkeling als het gaat om materiaalgebruik en verwarming en koeling. Het dak van het gebouw zal binnen een aantal jaren ook gebruikt gaan worden voor de opwekking van zonne-energie. 

“Het is een enorme eer om deze prijs van V&D te krijgen”, stelt Michel Baars, bedrijfsdirecteur van Search Ingenieursbureau. “Onze inzet is natuurlijk gericht op het krijgen en behouden van tevreden opdrachtgevers. Het feit dat we al zo lang voor V&D mogen werken, is in dat opzicht al een groot compliment. Dat V&D nu ook nog de moeite neemt om ons op deze manier te belonen, is heel bijzonder. Ons team heeft aan het team van V&D de belofte gedaan de titel te verdedigen. Heel eerlijk zou ik het ook mooi vinden als we met onze werkwijze andere partners van V&D inspireren en daarmee onze opdrachtgever nog verder opstuwen. Duurzaam ontwikkelen kan immers alleen als je onvoorwaardelijk kennis deelt en intensief met elkaar samenwerkt.”  

Gerelateerde diensten

Asbestonderzoek en saneringsbegeleiding

SGS Search is al jarenlang marktleider op het gebied van asbestonderzoek en saneringsbegeleiding. Onze onderzoekers…

Lees meer

Aankoop - en verkoopinspecties

Bij de aan- en verkoop van vastgoed gaat het om een juiste inschatting van commerciële en strategische mogelijkheden.…

Lees meer