Toonaangevende verduurzamingsoperatie in winkelvastgoed

Syntrus Achmea Vastgoed maakte afgelopen zomer bekend dat het zijn totale winkelportefeuille gaat verduurzamen. In samenwerking met Search Ingenieursbureau worden alle 1400 winkelunits dit jaar voorzien van een energielabel én een uniek 'duo-label', met gedetailleerde adviezen voor zowel de eigenaar als de gebruiker van het winkelvastgoed. René Vierkant (Syntrus Achmea) en Michel Baars (Search) houden samen met Marc Wegbrans (V&D) de voortgang en de ambities van het bijzondere project tegen het (Led-)licht.

René Vierkant (Syntrus Achmea) en Michel Baars (Search) houden samen met Marc Wegbrans (V&D) de voortgang en de ambities van het bijzondere project tegen het (Led-)licht.  


In Winkellocatie Magazine 2011 staat een uitgebreid interview met de heren waarin zij het proces van de verduurzaming uitleggen. 

René Vierkant (director winkelbeleggingen bij Syntrus Achmea Vastgoed): 'Met Search hebben we een plan de campagne opgesteld, dat per unit moet resulteren in een energielabel én een rapport dat duurzame adviezen bevat voor zowel Syntrus Achmea Vastgoed als de huurder.' 

Michel Baars (bedrijfsdirecteur Search Ingenieursbureau): 'De adviezen, zoals verwerkt in het 'duo-label', zijn voor beide partijen heel bewust gesplitst. Op die manier is duidelijk wie wat kan doen en kunnen adviezen niet tussen wal en schip vallen. 

Marc Wegbrans (manager operationele diensten V&D warenhuizen): 'Dat we in de duurzaamheid van onze gebouwen investeren, gaan we zeker naar onze klanten communiceren. Maar niet door het van de daken te schreeuwen. Dat zou geen recht doen aan het feit dat we op het gebied van duurzaamheid geen pionier zijn maar streven naar een gezond evenwicht tussen people, planet en profit'.   

Het hele interview is na te lezen in de WinkellocatieMarkt Magazine 2011 (vanaf bladzijde 22)