Syntrus Achmea werkt samen met Search voor verduurzaming winkelportefeuille

Amsterdam 16 juni 2011 – Syntrus Achmea gaat haar totale winkelportefeuille voorzien van een energielabel. De vastgoedbelegger gaat hiervoor een samenwerking aan met Search Ingenieursbureau B.V. Nog dit jaar worden 1400 winkelunits voorzien van een energielabel en een gedetailleerd advies per unit. “Juist de ondernemers in een winkelgebied verbruiken veel energie. Met het advies en plan van aanpak per huurder kunnen we een wezenlijke bijdrage leveren aan een duurzame omgeving”, aldus Bart van Dongen, technisch manager Syntrus Achmea Vastgoed. Syntrus Achmea zet met deze grote stap de toon als het gaat om het verduurzamen van de bestaande bebouwde omgeving. Het is de grootste onderzoeks- en adviesopgave op dit gebied in retail vastgoed.

Gezamenlijk hebben Syntrus Achmea en Search een uniek concept ontwikkeld waarbij de energieprestatiebeoordeling en –adviezen voor de belegger, maar separaat ook voor de gebruiker worden opgesteld. Op die manier wordt duidelijk wie welke verbeteringen kan doorvoeren en op welke vlakken de samenwerking tussen verhuurder en huurder leidt tot ‘meervoudige winst’; winst voor het milieu en winst voor de onderneming.   

Dit concept is door Syntrus Achmea en Search gepresenteerd tijdens een symposium op de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van ons land in de RAI in Amsterdam. Het pleidooi voor de introductie van een zogenoemd ‘duo-label’ werd daar positief ontvangen door collega beleggers, retailers en vertegenwoordigers van de overheid.   

De opdracht tot het doen van onderzoek en het leveren van advies vindt plaats in het kader van de ambitie van Syntrus Achmea om te komen tot een verduurzaming van haar winkelportefeuille. Uiteraard zorgt deze stap er ook voor dat de belegger reeds dit jaar voldoet aan de wettelijke bepalingen zoals door het Ministerie geïmplementeerd. 

 

Gerelateerde diensten

Duurzaam bouwen

Duurzame gebouwen zullen niet gauw onder de sloophamer komen. Ze voldoen ook na lange tijd aan de eisen die…

Lees meer

Energieprestatieonderzoek en -advies

Efficiënt energiegebruik staat volop in de belangstelling gezien de stijgende energiekosten. Projectontwikkelaars,…

Lees meer

Mobiliteit

Duurzame energie is er in overvloed. Een groot deel van ons energievraagstuk gaat over onze verplaatsing van…

Lees meer