Inschrijving Bernhezer Dag van de Duurzaamheid 2018 gestart

In Bernheze zijn tal van initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstige economie. Samen levert dit een grote verscheidenheid aan duurzame producten en diensten op. Heeft u een duurzaam product ontwikkeld? Of bent u op een andere manier actief op het gebied van duurzaamheid? Wilt u de inwoners van de gemeente daar op een laagdrempelige manier kennis mee laten maken? Meld u dan aan en verzeker u van een plaats op de duurzaamheidsmarkt die op 7 april plaats gaat vinden. Ook jongeren zijn met hun ideeën van harte welkom. Zij maken kans om met de Bernhezer Duurzaamheidsprijs naar huis te gaan.

Welke initiatieven op het gebied van duurzaamheid zijn er nu precies? Waar vind je die als bewoner van de regio? En hoe kun je er gebruik van maken? Zowel ondernemers, inwoners en jongeren zijn met dit onderwerp bezig. In het werk, dagelijks in huis of op school. Om elkaar te stimuleren, inspireren en ideeën te delen is de Duurzaamheidsmarkt door de stuurgroep Tripple P in het leven geroepen. “Heeft uw idee, product of initiatief te maken met het thema Wonen? Dan bieden wij u graag een sprekers podium aan. Gaat uw voorkeur uit om een workshop te geven? Dan behoort dat ook tot de mogelijkheid. Iedereen is welkom om te komen op zaterdag 7 april tussen 13.00 en 17.00 uur bij SGS Search, Meerstraat 7 in Heeswijk Dinther,” licht Christianne Derikx, beleidsmedewerker Duurzaamheid van de Gemeente Bernheze toe.

Bernhezer Duurzaamheidsprijs voor de jeugd

Een duurzame samenleving begint op school. Bij de jeugd dus. Gemeente Bernheze stelt speciaal voor de jeugd de Bernhezer Duurzaamheidsprijs beschikbaar. Christianne; “Wij willen graag van de jongeren horen hoe zij tegen de wereld aankijken. Vandaar onze oproep: heb jij een idee of project waarmee jij anderen kunt inspireren? Doe dan mee met de Bernhezer Duurzaamheidsprijs 2018. Wij bieden iedereen die een inspirerend idee op het gebied van duurzaamheid heeft een podium! Dit podium kan een marktkraam zijn waar jij je idee laat zien, maar je mag ook een presentatie geven door gebruik te maken van het sprekerspodium. Aan jou de keus. Waar het om gaat: Inspireer de jongeren en ouderen en de ondernemers van Bernheze op het gebied van duurzaamheid. Het meest inspirerende idee wordt die middag door de burgemeester van Bernheze bekroond met de titel: ‘Bernhezer Duurzaamheidsprijs 2018’. Wie weet ga jij met deze prijs naar huis. Meld je dus snel aan. Wij zien uit naar je komst”.

Marktkraam, podium of workshop geven?
Schrijf je in!

De inschrijving voor de Bernhezer Dag van de Duurzaamheid is gestart. Wilt u een marktkraam? Of wilt u spreektijd op het podium? Of wilt u een workshop geven? Aan u de keus. Laat het weten bij uw aanmelding. Stuur voor 31 maart een mail naar Christianne Derikx, via c.derikx@bernheze.org en verzeker je van een plek.

 

Initiatiefnemers Bernhezer Dag van de Duurzaamheid: Stuurgroep Triple P
De stuurgroep Triple P bestaat uit Corné Roovers (Rabobank Oss Bernheze),  Rien Wijdeven (Gemeente Bernheze),  Peer Verkuijlen (BECO Bernhezer Energie Coöperatie ), Marjan Gijsbers (ZLTO Bernheze) en Udo Waltman (SGS Search B.V.). De stuurgroep is in 2012 opgericht met als doel bevlogen mensen met goede ideeën over duurzaamheid met elkaar in contact te brengen en een podium te bieden.