Speciaal voor de bouw: LCA-Congres op 20 juni

De vraag naar duurzame toepassingen in de bouw stijgt. Een levenscyclusanalyse (LCA) is het ideale instrument voor duurzame ontwikkeling van uw productieketen en producten. SGS organiseert op woensdag 20 juni voor de derde keer het gratis congres LCA: gereedschap voor een duurzame bouwketen in Amersfoort. Dit keer duiken we nog dieper en praktischer in de wereld van de LCA.

Editie van 2018: nog praktischer
Een LCA maakt de milieuprestaties van producten en diensten inzichtelijk. Al het energie- en materiaalverbruik wordt geïnventariseerd, van grondstofwinning tot afvalverwerking. De analyse leidt onder andere tot lagere kosten, meer bewustwording en een verbeterde concurrentiepositie. Tijdens het congres van vorig jaar bleek dat deelnemers graag de verdieping zoeken en op enkele specifieke situaties willen ingaan. Daarom organiseren we dit jaar kennissessies, en bespreken we LCA in relatie tot de circulaire economie, aanbestedingen, gebouwcertificeringen en materiaalbesparing.

Praktische informatie
Wanneer?        Woensdag 20 juni
Hoe laat?         Van 13.00 tot 17.00 uur met aansluitend een netwerkborrel
Waar?              Het Oude Magazijn, Amersfoort

Programma
We starten met een plenair gedeelte, waarna de groep uiteen gaat voor de kennissessies. De sessies worden onderverdeeld in twee rondes, hier kunt u er twee van volgen. Op deze manier stelt u zelf uw programma samen.

13:00 Ontvangst
13:30 Welkomstwoord dagvoorzitter Udo Waltman, directeur SGS Search
13:35 Wat is de bijdrage van LCA aan milieu en maatschappij?
          Geanne van Arkel, Head of Sustainable Development Interface EMEA
14:00 Versterkt Madaster LCA of vice versa?
          Pablo van den Bosch, Bestuurder Madaster Foundation
14:25 Spelregels kennissessies
14:40 Start kennissessies ronde 1
15:30 Pauze en gelegenheid tot netwerken
16:10 Start kennissessies ronde 2
16:45 Centrale afsluiting programma
17:00 Netwerkborrel

Kennissessies: sprekers en onderwerpen

  • Vooruitgang in de kwaliteit van LCA gebaseerde milieuprofielen o.l.v. Eric Mieras, Managing Director PRé Sustainability
  • LCA bij GWW-aanbestedingen van Rijkswaterstaat o.l.v. Marjolein van der Klauw, Adviseur Duurzaam Inkopen Rijkswaterstaat
  • Nut van LCA’s bij gebouwcertificeringen o.l.v. Jeroen Kanselaar, Senior Consultant Sustainability SGS Search
  • Materiaalbesparing = energiebesparing o.l.v. Gert-Jan Vroege, Senior Consultant Sustainability SGS Search

Lees meer over de kennissessies >>

In één middag de feiten en mogelijkheden op een rij
LCA is de internationaal geaccepteerde methode om de milieubelasting van producten en diensten voor de hele productieketen te bepalen. Met dit congres zetten we in een middag de feiten en mogelijkheden van een LCA op een rij. Uitgenodigd zijn onder andere aannemers, producenten en opdrachtgevers uit de GWW- en bouwsector. De setting biedt ook volop ruimte om te netwerken.

Schrijf nu in
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar lcacongres@sgssearch.nl en vermeld daarbij welke twee kennissessies u wilt volgen. Heeft u vragen? Belt u dan gerust met Sabine Smit via 088 - 214 66 00 of sabine.smit@sgs.com. Aan het congres zijn geen kosten verbonden.