Projectmanagement circulair slopen

Het slopen van gebouwen lijkt per definitie niet duurzaam, maar dat is soms een onterechte aanname. Bij de sloop van gebouwen komen veel (kostbare) grondstoffen vrij. In de vorm van producten (samenstellingen), maar ook als zuivere grondstoffen. Deze grondstoffen kunnen hergebruikt worden, waardoor er minder druk op de grondstofwinning komt te liggen voor nieuwbouw.

Sloopplan

Aan de hand van de inventarisatie van het gebouw, wordt een plan van aanpak en een sloopplan opgesteld. Deze plannen worden gebruikt in de aanbesteding van de werkzaamheden, zodat het sloopbedrijf de grondstoffen zoveel als mogelijk 'aan de bron' (dus tijdens het slopen) kan scheiden en toegepaste producten kan demonteren. Circulair slopen is een maatschappelijk verantwoorde en ook kostenefficiënte aanpak voor duurzame vastgoed- en gebiedsontwikkeling. Door samen met onze opdrachtgevers en andere betrokken partijen de mogelijkheden te onderzoeken, is een planmatige aanpak van sloop en hoogwaardig hergebruik van materialen in nieuwbouw te realiseren.

Ervaren en duurzame partner

SGS Search heeft veel ervaring met en kennis van circulaire sloopprojecten. Wij zorgen voor gegarandeerd hoogwaardig hergebruik door de juiste planning en aanpak van de sloop. U kunt onze experts inschakelen voor het begeleiden van het hele slooptraject, of voor specifieke fasen in het proces. Het projectmanagement én vergunningsmanagement van circulair slopen nemen wij graag van u over.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties