Grond- en bouwstoffeninventarisatie

Tijdens bouw, sloop en renovatie wordt er streng gecontroleerd op vrijkomende sloopmaterialen. Inspecteurs en handhavers willen inzicht in de aard, hoeveelheid, mogelijke verontreiniging en afvalbestemming van de vrijkomende sloopmaterialen. SGS Search voert vanuit jarenlange ervaring in de gebouwde omgeving grond- en bouwstoffeninventarisaties uit.

Gericht op hergebruik

Onze bouw- en grondstoffeninventarisaties zijn gericht op hergebruik in de praktijk. De inventarisatie geeft inzicht in vrijkomende sloopmaterialen. Via slimme steekproeven inventariseren we welke producten u kunt hergebruiken. Ook gaan we na welke monsters van het casco nodig zijn voor laboratoriumonderzoek. Dit houdt in dat we de samenstelling van de grondstoffen onderzoeken om het hergebruik te bepalen. Hierbij gaan we altijd uit van kostenbesparende oplossingen. Harde puinsoorten, veruit het meest voorkomende sloopafval, zijn bijvoorbeeld een prima basis voor de productie van nieuw beton en funderingsmateriaal. En zo hebben wij nog veel meer slimme toepassingen in huis.

Bouwstoffeninventarisatie

Eigen beheer

Goed om te weten: we voeren de stoffeninventarisatie in eigen beheer uit en maken gebruik van ervaren (bouwkundige) adviseurs en onderzoekers. U heeft dus snel de juiste informatie, praktische adviezen en officiële documenten in handen. U kunt deze informatie gebruiken voor onder andere kostenramingen, vergunningaanvragen, en duurzaamheidsadvies.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties