Legionella-onderzoek

De legionellabacterie kan de veteranenziekte of een longontsteking veroorzaken. Vooral ouderen of mensen met een zwakkere gezondheid lopen een verhoogd risico op besmetting. Grondig legionella-onderzoek geeft inzicht in de risico’s en aandachtspunten.

Gezond binnenklimaat

Het belang van een gezond binnenklimaat in een gebouw is evident: daar zullen koper en verkoper – huurder en verhuurder – het snel over eens zijn. Om een compleet beeld van de in het gebouw aangetroffen situatie te krijgen, is onderzoek noodzakelijk. Legionella-onderzoek is dan ook vaak onderdeel van aan- en verkoopinspecties. De legionellabacterie gedijt goed in een vochtige, warme omgeving. Whirlpools in zwembaden, sauna's, bevochtigingsinstallaties en waterleidingsystemen zijn daarom extra kwetsbaar.

Legionella-onderzoek

Legionella-inspectie onderdeel integrale aanpak

In een legionella-onderzoek neemt de specialist van SGS Search enkele watermonsters, die vervolgens worden onderzocht in ons eigen onafhankelijke laboratorium. Naast legionella-inspectie kunnen de experts van SGS Search u ook ondersteunen bij afvalwaterbemonstering. Onderzoek, inspecties, laboratoriumanalyses en advies zijn bij SGS Search allemaal onder één dak vertegenwoordigd. We bundelen onze kennis op milieutechnisch, bouwkundig, kwaliteits- en veiligheidsgebied. Zo komen we tot een integrale aanpak en zijn onze adviseurs in staat opdrachtgevers snel een totaaloverzicht te bieden. Het voordeel van onze aanpak ligt voor de hand: u vindt in SGS Search één onafhankelijk, deskundig aanspreekpunt voor (deel)inspecties en combinatieonderzoeken.

 

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties