Onderhoudservice inventory of hazardous materials (IHM)

Vanaf 31 december 2020 zijn schepen van meer dan 500 ton (varend onder een EU-vlag of aanmerend bij een EU-haven) verplicht om een IHM-rapport aan boord te hebben. Een IHM laten uitvoeren is nog maar het begin van compliance. Het is de verantwoordelijkheid van de scheepseigenaar om het rapport up-to-date te houden. Voorkom onnodige herbemonstering, vereenvoudig het proces en verlaag de kosten met onze IHM-onderhoudsdienst.

Dynamisch rapport

Gezondheid en veiligheid aan boord van een schip vereist actieve en constante aandacht. Een onderhouden inventaris van gevaarlijke materialen (IHM) is van vitaal belang voor het minimaliseren van gezondheidsrisico's en het voldoen aan afmeervereisten. Een IHM bestrijkt de hele levenscyclus van het schip: van constructie en actieve levensduur tot demontage.

Hoeveelheden en eigenschappen 

Een IHM-rapport vermeldt niet alleen welke gevaarlijke stoffen aanwezig zijn, maar geeft ook de hoeveelheden en hun specifieke eigenschappen aan. De aanwezigheid van onder andere asbest, loodhoudende verf of polychloorbifenylen (PCB’s) wordt onderzocht. Een IHM bestaat uit verschillende onderzoeken en tests aan boord. Onze gecertificeerde expert verzamelt monsters, die vervolgens worden geanalyseerd in een geaccrediteerd laboratorium.

Digitaal logboek

Om het onderhoud van uw IHM-rapport te vergemakkelijken, gebruiken wij een slim softwareprogramma dat op elk mobiel apparaat kan worden gebruikt: The Digital Logbook. Deze app beheert en automatiseert alle relevante procedures en documentatie voor elk deel van het schip. Nadat een IHM-rapport is gemaakt, wordt het geüpload in de database, waar het op elk gewenst moment automatisch kan worden bijgewerkt. Flexibele en geschaalde data kunnen ook worden overgedragen naar externe systemen, zoals die van laboratoria, certificeringsbedrijven, bemanning en management. Zo worden zij geïntegreerd in het bedrijfsproces en kunnen zij de levenscyclus van de schepen onderhouden.

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze IHM-experts staan 24 uur per dag stand-by. Indien nodig kunnen inspecties tijdens uw vaart worden uitgevoerd. Monsters worden geanalyseerd in ons eigen laboratorium, waardoor we het resultaat snel aan u beschikbaar kunnen stellen. Doordat we aanwezig zijn in alle belangrijke havens over de hele wereld, zijn onze diensten beschikbaar waar en wanneer u ze nodig heeft.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan