ISO 50001 energiemanagementsysteem

Wilt u kosten besparen door uw energieverbruik te verminderen of efficiënter in te zetten? Wilt u inzicht krijgen in de effecten van het energieverbruik van uw organisatie en wilt u weten hoe u deze blijvend verbetert?

Wat is ISO 50001?

De internationale ISO 50001-norm specificeert de eisen om het energiemanagementsysteem van een organisatie vast te stellen, te implementeren, te onderhouden én te verbeteren. ISO 50001 richt zich specifiek op het monitoren van het energieverbruik van een organisatie. Het is een norm die een gedetailleerd inzicht biedt in alle aspecten van het energieverbruik. 

ISO 50001 energiemanagementsysteem

Verschil met ISO 14001

In de ISO 50001-norm is energie het centrale onderwerp. Dit in tegenstelling tot de ISO 14001-norm, waarin energie één van de milieuaspecten is. Een ander duidelijk verschil met de ISO 14001-norm is dat de ISO 50001 zich alleen richt op het eigen energieverbruik van de organisatie en niet op het verbruik van energie in de keten. Ook worden in de ISO 50001-norm strengere eisen gesteld aan de mate van monitoring van energiegebruik, het inzichtelijk maken van mogelijke energiereductie en doelstellingen om deze waar te maken.

Hoe kunnen wij u helpen?

SGS Search kan u helpen uw energiemanagementsysteem conform ISO 50001 op te zetten.
Dit geeft inzicht in uw energieverbruik, signaleert kansen voor verbetering en maakt duidelijk welke systemen en processen nodig zijn om de energieprestaties blijvend te verbeteren. Dit gebeurt volgens een vaste procedure waarna de doelstellingen in een plan van aanpak worden geformuleerd. Dit leidt tot significante kostenbesparing, maar levert ook een positieve bijdrage aan het milieu. Daarnaast zorgt certificering volgens ISO 50001 tot een betere concurrentiepositie op de internationale markt.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties