DUO-label - energieprestatieadvies huurder en verhuurder

De energieprestaties van een verhuurd pand verbeteren? Het levert meer op als de vastgoedeigenaar en de huurder samenwerken. Met verschillende (financiële) belangen wil het in deze samenwerking wel eens botsen; het zogenaamde split incentive. Een duo-label biedt zowel de eigenaar als de huurder inzicht in wat een duurzaam pand op korte en lange termijn oplevert.

Eén duo-label, twee adviezen

Een duo-label begint met het in kaart brengen van de huidige energieprestatie van het pand, een zogenaamd Energie Prestatie Advies (EPA). Een EPA-adviseur onderzoekt en berekent de energieprestatie van uw pand; dit geldt als nulmeting. De eigenaar en de huurder krijgen in een aparte rapportage een geheel eigen advies over de relevante verbetermaatregelen. Dit is gebaseerd op de werkelijke verbruiksgegevens en onze ervaring met het verduurzamen van bestaande gebouwen en organisaties. Uiteraard ontvangt onze opdrachtgever beide rapportages. 

DUO-label

Energie levert op

Met het Energie Prestatie Advies weet u wie wat op korte, middellange en lange termijn kan doen om het pand te verduurzamen. En wat dit financieel oplevert. Natuurlijk begrijpen we dat u niet in één keer alle maatregelen doorvoert. Daarom kijken we met u mee op welke logische momenten u aan de slag kunt. Bijvoorbeeld als de CV-installatie vervangen moeten worden of op het moment dat de eigenaar met de huurder over contractverlenging praat. Daarnaast krijgt u praktische en betaalbare tips die u direct kunt uitvoeren.

Meer dan een label alleen

Laat u het energieonderzoek door SGS Search uitvoeren? Dan ontvangt u op korte termijn het duo-label met bijbehorende adviezen voor huurder en verhuurder. Omdat we gecertificeerd zijn om dit onderzoek uit te voeren, volgt u automatisch de geldende wet- en regelgeving. Onze EPA-adviseurs onderzoeken niet alleen, maar passen ook hun praktische kennis toe van diverse duurzame bouw- en installatietechnieken.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties