Vastgoed ESG-scan

Environmental, Social en Governance (ESG) is een belangrijke factor voor vastgoedinvesteerders. Duurzaam vastgoed ligt goed in de markt en is populair bij huurders en gebruikers met het oog op een Paris Proof-toekomst. Met onze Vastgoed ESG-scan beoordelen we uw gebouw op alle relevante ESG-criteria.

Vastgoed ESG-scan

Onze Vastgoed ESG-Scan vormt een uitstekende nulmeting voor verdere verduurzaming. Vandaaruit helpen we u met het uitstippelen van uw Net-zero roadmap. Stap voor stap kunt u zo specifieke doelen en acties uitrollen om uw CO2-footprint te verkleinen en de transitie te maken naar een energieneutraal 2050, zoals vastgelegd in het Akkoord van Parijs.

Wat levert de Vastgoed ESG-Scan u op?

Met onze Vastgoed ESG-Scan krijgt u snel inzicht in de ESG-score van uw vastgoed. Na afronding van het ESG-onderzoek ontvangt u:
• Een ESG-eindscore met daarbij inzicht in de score van het gebouw.
• Inzicht in de score van iedere inspectieparameter waardoor duidelijk wordt waar verbetering mogelijk is en welke vervolgonderzoeken en -stappen relevant zijn.
• Een risico-inventarisatie zodat u weet waar de grootste ESG-risico’s zitten van het gebouw.

De Vastgoed ESG-Scan en BREEAM-NL

Met onze Vastgoed ESG-Scan hebben we ook een perfecte opstap gecreëerd naar BREEAM-NL certificering. Onze Vastgoed ESG-scan resulteert namelijk ook in een indicatieve BREEAM-NL score. Met deze uitkomsten kunt u verder gaan voor een BREEAM-NL certificaat, dat veel voordelen biedt naar een duurzame toekomst toe.

De Vastgoed ESG-Scan en TDD

Onze Vastgoed ESG-Scan vormt een waardevolle aanvulling op de Technische Due Diligence (TDD). Bekende ESG-thema’s zijn hierin vertaald naar concrete inspectieparameters op gebouwniveau. Op basis van deskresearch en inspectie brengen we de prestaties van het gebouw op gebied van duurzaamheid snel in kaart.

Waarom investeren in duurzaam vastgoed?

ESG is niet meer weg te denken uit de investeringswereld. Zowel institutionele beleggers als private equity partijen nemen het mee bij de selectie van vastgoedobjecten. Zo zoeken ze naar een beter evenwicht tussen financieel economische resultaten en milieu, duurzaamheid en sociale belangen. ‘Profit, people en planet’ gaan daarbij hand in hand. Een duurzaam gebouw is toekomstbestendig, aantrekkelijk voor huurders en heeft een hogere marktwaarde en lagere exploitatiekosten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Vastgoed ESG-Scan en onze andere duurzame vastgoeddiensten? Neem voor meer informatie contact op via onderstaand formulier.

 

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan