Energieprestatie nieuwbouw

Volgens het Bouwbesluit moeten nieuwe woningen en gebouwen voldoen aan specifieke eisen op het gebied van energiezuinigheid. Dit wordt gemeten met de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). De bepalingsmethode van de EPC ligt vast in de NEN 7120 Energieprestatie van gebouwen (EPG). Voorheen was dit de Energie Prestatie Norm (EPN). De experts van SGS Search kunnen snel en efficiënt een EPC-berekening voor u uitvoeren.

EPC-eis

De hoeveelheid energie die nodig is om een gebouw te verwarmen en koelen of water te verwarmen, wordt uitgedrukt in een EPC-cijfer. Voor utiliteitsgebouwen hangt de EPC-eis samen met de Energie Prestatie Indicatoren (BENG).

Energieprestatie nieuwbouw

Praktijkgerichte aanpak

SGS Search is een onafhankelijk ingenieursbureau dat in staat is snel en efficiënt EPC-berekeningen uit te voeren. Onze adviseurs weten welke eisen het Bouwbesluit stelt met betrekking tot energieprestatiecertificaten,  de energiezuinigheid van gebouwen en kunnen aangeven of uw onroerend goed aan de wettelijke energieprestatienorm voldoet of niet. Onze aanpak is praktijkgericht en no-nonsense. Aan de hand van de EPC-berekening leggen onze adviseurs u praktische tips en direct toepasbare oplossingen voor, om de energieprestatie van nieuwbouw te verbeteren.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties