Erkende Maatregelenlijst Informatieplicht Energiebesparing (EML lijst)

Grootverbruikers van energie vallen onder de Erkende Maatregelenlijst Informatieplicht Energiebesparing (EML). Ze zijn verplicht om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder toe te passen in het kader van de wet Milieubeheer.

 U bent verplicht het bevoegd gezag te informeren over de genomen maatregelen als u meer dan 50.000 kWh elektra en/of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruikt. De deadline lag op 1 december 2023, maar er is inmiddels een uitlooptijd naar 1 januari 2024.

Energiebesparingsonderzoek

U neemt de maatregelen aan de hand van een energiebesparingsonderzoek dat wij voor u kunnen doen. Wij kunnen u ook op korte termijn helpen aan de informatieplicht te voldoen. Onze ervaren adviseurs hebben alle expertise in huis en reiken u bijbehorende oplossingen rondom de informatieplicht aan.

Heeft u ook een EED-auditplicht?

Het kan zijn dat u ook een EED-auditplicht heeft voor uw gehele onderneming. Dat is afhankelijk van bepaalde factoren. Wij kunnen alle onderzoeken gemakkelijk voor u combineren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening rondom EML en EED? Neem voor meer informatie contact op via onderstaand formulier.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties