Energie en duurzaamheid

Vastgoed is altijd in beweging. Zeker op het gebied van ESG en energiebesparing. CO2-neutraal worden en het verkleinen van de carbon footprint zijn hot topics op weg naar een Paris Proof toekomst. Dit wordt niet alleen ingegeven door het wettelijk kader, maar ook uit eigen overtuiging. Een duurzaam gebouw is beter uitgerust voor de toekomst en helemaal afgestemd op de wensen van de gebruiker: dat is wat ons betreft waar het om draait. SGS Search geeft invulling aan uw duurzaamheidsdoelstellingen op gebouwniveau. We helpen u deze doelen om te zetten in een tastbaar en meetbaar actieplan.

Energie audit

Energie audit - EED

Grote ondernemingen en gemeenten zijn verplicht een energie-audit te doen in het…

Lees meer
Vastgoed ESG-scan

Vastgoed ESG scan

Environmental, Social en Governance (ESG) is een belangrijke factor voor vastgoedinvesteerders.…

Lees meer
BREEAM - duurzaamheidsbeoordeling vastgoed

BREEAM

Verschillende factoren bepalen de waarde van uw vastgoed. Duurzaamheid, of beter…

Lees meer

De klimaatdoelen en de vastgoedsector

Aangespoord door het Klimaatakkoord, de stuwende kracht achter veel wet- en regelgeving, moet ook de vastgoedsector het verschil maken op weg naar een klimaatneutrale wereld.
De Europese Green Deal omvat belangrijke wettelijke kaders om de klimaatdoelen te gaan halen. Initiatieven zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de EU Taxonomy hebben direct effect op de vastgoedsector.

Veel organisaties worstelen met de vraag hoe zij op gebouw- of portefeuilleniveau concrete invulling kunnen geven aan het realiseren van klimaatdoelen. Wij kunnen u daarbij helpen. Met onze uitgebreide dienstverlening vertalen we uw ambities naar een concreet en meetbaar verbeterplan.

Ontdek hier hoe we uw bijdrage aan een duurzame toekomst helpen te versterken.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan