Cradle to Cradle-productcertificering

Wilt u toekomstgericht en onderscheidend aan de slag met het verduurzamen van uw producten? Met het Cradle to Cradle-certificeringsproces maakt u de materialen van uw producten stap voor stap aantoonbaar duurzamer, zodat ze passen binnen het gedachtegoed van de circulaire economie. En u? U bespaart kosten, verhoogt de waarde van uw producten voor klanten en laat innovatie en creativiteit tot bloei komen binnen uw organisatie.

Het gedachtegoed

Het Cradle to Cradle-gedachtegoed helpt ondernemers om hun producten intelligenter te ontwerpen. Door producten te ontdoen van schadelijke stoffen, kunnen de afzonderlijke materialen volledig worden hergebruikt óf worden teruggegeven aan de natuur. De grondleggers van het Cradle to Cradle-gedachtegoed, Michael Braungart en William McDonough, schreven de boeken Cradle to Cradle en The Upcycle. Deze uitgaven verschenen op initiatief van SGS Search in het Nederlands.

De voordelen

Waarom is de Cradle to Cradle-productcertificering interessant voor u?

  • U verbetert de kwaliteit van uw producten.
  • U reduceert milieu- en veiligheidskosten in de productketen.
  • U versterkt uw marktpositie met een onderscheidend certificaat. Het certificaat is internationaal erkend.
  • U geeft antwoord op een groeiende marktvraag naar het Cradle to Cradle-certificaat.
  • U bevordert de creativiteit en innovatie binnen uw onderneming.
  • Uw producten sluiten aan binnen de circulaire economie.

Hoe gaat het in zijn werk?

SGS Search is door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute als één van de eersten in Nederland gecertificeerd als General Assessor. Dit houdt in dat wij u kunnen begeleiden in het testen, analyseren en evalueren van uw product. Samen met u bekijken we welke stappen we moeten doorlopen om uw product klaar te maken voor certificering. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute beoordeelt uiteindelijk het product en geeft het certificaat af.

Het Cradle to Cradle-certificaat is onderverdeeld in vijf verschillende niveaus: Basic, Bronze, Silver, Gold en Platinum. In het certificeringsproces wordt een product beoordeeld op vijf verschillende categorieën: veiligheid van materialen, recycling, hernieuwbare energie en management van CO₂-emissies, waterbeleid en sociale verantwoordelijkheid.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties