GPR - duurzaamheidsbeoordeling vastgoed

Wilt u meer inzicht in de duurzaamheid van uw vastgoedobject dan alleen de energieprestatie? GPR Gebouw is een Nederlandse duurzaamheidsmethodiek die verder kijkt. GPR gebouw meet en beoordeelt de prestatie van bestaand of nieuw vastgoed op verschillende thema’s. Een GPR-berekening neemt vijf modules onder de loep: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

GPR Gebouw beoordeelt duurzaamheidsprestaties

GPR gebouw

Met de feiten uit een GPR-berekening ontdekt u hoe duurzaam het vastgoedobject nu is. En krijgt u inzicht in verbetermogelijkheden. Voor een beoordeling volgens GPR Gebouw, neemt een inspecteur van SGS Search het gebouw op. Een speciaal programma berekent de duurzaamheidsprestaties op basis van de gemeten kenmerken en maatregelen. Vervolgens krijgt het gebouw voor elke module een cijfer op een schaal van 1 tot 10: de GPR-score. Met een GPR-score van 6 of hoger voldoet een gebouw aan de minimale eisen in het Bouwbesluit.

Meer dan een GPR-berekening

SGS Search is bijzonder vertrouwd met de GPR-meetmethode en voert het onderzoek voor u uit. Binnen enkele dagen heeft u inzicht in de duurzaamheidsprestatie van uw vastgoedobject. Én in de kansen voor verbetering. Onze adviseurs verzorgen niet alleen GPR-berekeningen; zij passen ook hun praktische kennis van diversie duurzame bouw-, onderhoud- en installatietechnieken toe.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan