Duurzaam herbestemmen

Duurzaam herbestemmen biedt gouden kansen voor onze bestaande bebouwde omgeving. In Nederland staat bijna 8 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte leeg. Een duidelijk signaal dat we onze leefomgeving anders moeten inrichten. Slim transformeren en herbestemmen heeft een positief effect op de waarde van leegstaand vastgoed. Maar duurzaam herbestemmen waardeert ook de openbare ruimte op. Nu is het juiste moment om de leegstaande bebouwde omgeving nieuw leven in te blazen.

Duurzaam herbestemmen
Wanneer herbestemmen duurzaam is

Een duurzame aanpak van herbestemmen levert meervoudige winst op. Het is goed voor het milieu, onze leef- en werkomgeving en biedt economische voordelen. Deze resultaten bereiken we door grondstoffen te hergebruiken, gebouw en omgeving multifunctioneel in te richten en nieuwe energieconcepten toe te passen. De verschillende belanghebbenden in een gebied betrekken we intensief bij het proces. Dát is duurzaam herbestemmen.

Tel uit uw winst

Onze opdrachtgevers staan vaak versteld van de verrassende resultaten die duurzaam herbestemmen biedt. Voorbeelden? Een energiezuinig pand vermindert de uitstoot van CO2 met 8 tot 10%. Het gebouw is niet langer afhankelijk van grondstoffen die opraken. En uit onderzoek van Nils Kok van de Universiteit Maastricht en Maarten Jenner van de Erasmus Universiteit (2011) blijkt dat duurzame gebouwen 6,5% meer huur opleveren dan niet-duurzame gebouwen.


De werkwijze van A tot Z

Tijdens het hele herbestemmingstraject denken we met u mee. We ondersteunen en adviseren u met de communicatie, het beleid, het initiëren en uitwerken van samenwerkingsvormen met andere partijen en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Een goede inventarisatie van de huidige status is ons vertrekpunt. U kunt ons inschakelen voor ondersteuning in zowel de projectmatige als beleidsmatige kant.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde diensten

Realisatie duurzaam herbestemmen

Het blijft niet bij mooie plannen. Ons grote voordeel is dat we alle expertise in huis hebben om uw duurzame…

Lees meer

Inventarisatie duurzaam herbestemmen

Duurzame herbestemming begint bij het goed bestuderen en analyseren van de huidige staat van het object.…

Lees meer

Advies duurzaam herbestemmen

Na de analyse van uw vastgoed, benoemen we de grootste kansen in een doeltreffend advies. Door onze ruime…

Lees meer