Blootstellingsonderzoek en Beheersindex chroom-6

Als duidelijk is dat er chroom-6 in het spel is, dan is vaak aanvullend onderzoek en extra informatie nodig. Om erachter te komen of uw beheersmaatregelen de juiste zijn, voeren we een blootstellingsonderzoek voor u uit. U krijgt dan helderheid over de hoeveelheid chroom-6 die vrijkomt bij bewerkingen. Daarnaast kunt u de Beheersindex chroom-6 raadplegen. Deze geeft voor aanvang van de werkzaamheden een idee over de te gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelen.

Extra zekerheid via blootstellingsonderzoek

De praktijk leert dat alle chroom-6-situaties anders zijn. Dit betekent dus ook dat verschillende beheersmaatregelen genomen moeten worden. Wilt u zeker weten of uw maatregelen bij uw specifieke situatie passen en een veilige werkomgeving garanderen? Laat dan altijd blootstellingsonderzoek uitvoeren. Deze voeren wij uit conform NEN 689 uit.

 Blootstellingsonderzoek en Beheersindex chroom-6

Luchtmetingen

Luchtmetingen zijn onderdeel van het blootstellingsondezoek en zijn prima in te zetten om de lucht tijdens chroom-6-werkzaamheden te monitoren. Wilt u feitelijk inzicht krijgen in de concentratie chroom-6 die in de lucht vrijkomt tijdens werkzaamheden? Afhankelijk van de situatie passen we een van deze luchtmetingen toe: een indicatieve luchtmeting of een blootstellingsonderzoek conform NEN 689. Voor beide methoden kunnen zowel een stationaire- of PAS-meting (Personal Air Sampling) worden uitgevoerd. Voor aanvang van de werkzaamheden kunnen we een nulmeting uitvoeren.

Beheersindex: ideale tool

Als houvast is er ook de Beheersindex chroom-6. U krijgt via deze tool antwoord op vragen als: welke beheersmaatregelen zijn nodig en wat volstaat als eindcontrole? De Beheersindex is ideaal om inzicht te krijgen in alles rondom de bewerking van chroom-6-houdende coatings. De index is opgesteld aan de hand van onderzoeksdata van SGS en andere openbare data. Download hier de Beheersindex.

Zijn uw beheersmaatregelen de juiste? Neem voor meer informatie over blootstellingsonderzoek en de Beheersindex chroom-6 contact op via onderstaand formulier.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan