Juridische ondersteuning

Calamiteiten roepen vaak juridische vragen op. Wie is verantwoordelijk voor de calamiteit en op wie kunnen de kosten worden verhaald? Het is daarom voor meerdere betrokkenen bij een calamiteit raadzaam om juridische ondersteuning te raadplegen.

Flinke kostenpost

Bij een calamiteit is het beperken van de risico’s voor mens en milieu eerste prioriteit. Na afloop blijkt dat er echter vaak een flinke kostenpost achterblijft voor de provincie, gemeente of het waterschap. Dan rijst vaak de vraag of de overheid de gemaakte kosten kan verhalen op de veroorzaker. Juridische ondersteuning bij een calamiteit helpt om de mogelijkheden en verantwoordelijkheden in kaart te brengen.

Projectbegeleiding, sanering, reconditionering

Juridische consequenties

Wanneer beslissers in een crisissituatie in een vroeg stadium op de hoogte zijn van mogelijke juridisch consequenties, kan er gerichter actie worden ondernomen. Voor juridische ondersteuning verwijzen wij naar Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. U bereikt Edward Brans op 070-515 3232 of edward.brans@pelsrijcken.nl en Katrien Winterink op 070-515 3221 of katrien.winterink@pelsrijcken.nl. Neem voor meer informatie een kijkje op www.pelsrijcken.nl.

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan