Internationaal asbestmanagement

Veel internationale bedrijven lopen tegen problemen aan op het gebied van asbest. Wetten en voorschriften verschillen aanzienlijk per land, en er is vaak een gebrek aan (betrouwbare) asbestdocumentatie. Daardoor is het onduidelijk aan welke eisen moet worden voldaan. Hoe neemt én behoudt u de controle?

Bepaal uw eigen asbeststandaard

De internationale verschillen in wet- en regelgeving zorgen voor onzekerheid op het gebied van veilig werken. Door uw eigen asbestnormen op een wereldwijd niveau vast te stellen, kunt u het risico binnen uw organisatie minimaliseren, duidelijkheid en uniformiteit bereiken en de veiligheid van uw werknemers waarborgen. Dit minimaliseert niet alleen het risico van merkschade, maar u kunt hiermee ook het belang van uw veiligheidsbeleid aantonen.

Ondersteuning op alle niveaus

SGS kan u ondersteunen bij elk asbestprobleem: zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. Van het ontwikkelen van uw internationale asbestbeleid tot het testen van monsters op de aanwezigheid van asbest. We adviseren en trainen uw personeel wereldwijd bij het werken met asbesthoudende materialen. Niet alleen kunnen we u ondersteunen bij het bepalen van uw wereldwijde standaard, we zullen u ook helpen bij de toepassing ervan.

Wereldwijde dekking

Uiteraard voldoen al onze diensten aan de lokale voorschriften en/of normen. Door ons wereldwijde bereik van asbestinspecteurs en -analisten kunnen we lokale medewerkers inzetten, waardoor we kunnen besparen op logistieke, administratieve en reiskosten. U heeft één aanspreekpunt voor al uw asbestgerelateerde vragen. Bovendien heeft SGS een ongeëvenaarde laboratoriumvoetafdruk (onder ISO17025-accreditatie) en een uitgebreid scala aan testtechnologieën. 

 

Wat kunnen we voor u doen?

Ontvang vrijblijvend informatie over onze diensten

Vraag nu informatie aan

Gerelateerde referenties